josip miskovic vPredsjednik popovačke podružnice HSP-a i aktualni gradonalčelnik Josip Mišković dao je svoj osvrt na dosadašnji tijek aktualne predizborne kampanje:

Dragi sugrađani,
u ozračju skorašnjih lokalnih izbora kao kandidat za još jedan mandat gradnačelnika Grada Popovače osjećam potrebu, ali i obavezu, osvrnuti se na tijek aktualne kampanje koja je, po mom mišljenju, zahvaljujući potezima jednog od kandidata, Romanu Rosavcu, već u samom začetku dotakla dno dna.

Osobno ne mogu reći da je to nešto što iznenađuje, jer bilo je za očekivati da osoba koja je zbog niza vlastitih afera i bahatog pristupa izgubila sav utjecaj kao i podršku stranke kojoj pripada, neće prezati ni od čega da bi izborio mjesto gradonačelnika jer to mu je, što se tiče njegove daljnje političke karijere, realno jedina preostala opcija. Pa ipak, prije svega kao čovjek, a onda i kao političar, moram izreći javno svoju duboku razočaranost mjerom do koje to sve ide.

Podsjetit ću da je HSP prije nepunih godinu dana upravo zbog nekorektnog ponašanja Romana Rosavca, pritisaka njegove samovolje, opstrukcija i različitih neprihvatljivih podmetanja, raskinuo koaliciju sa HDZ-om na lokalnoj razini. Moram priznati da se u svom skoro 30-godišnjem bavljenju politikom, nisam susreo sa osobom koja pokazuje toliko diktatorske sklonosti kao što je pokazuje on.
Nema potrebe u detalje spominjati njegova nastojanja da kontrolira apsolutno sve aspekte života ove zajednice u koje zakorači, njegove pritiske, ucjene i zastrašivanja svih onih koji se ne slože s njegovim idejama i načinima kako ih ostvariti, ili pak manipulacije i modele pridobivanja na svoju stranu onih koji to još nisu. Javnost Popovače, ali i šire okolice, o tome nažalost zna dovoljno.

Ne želim ulaziti niti u komentiranje njegovih afera, imovinske kartice, niz radnji koje su pod velikim upitnikom što se zakonitosti tiče, jer to je nešto čime se trebaju baviti za to nadležne institucije ove države, a ne politički protukandidati.

No moram javno izraziti svoju duboku razočaranost činjenicom da se zbog provođenja strahovlade Romana Rosavca i slijepog izvršavanja njegovih naredbi od strane čelnih osoba pojedinih ustanova kojima on upravlja, njihova suradnja sa gradom kao institucijom svela na minimalne ili nikakve razine. Radi se naravno o ustanovama čiju je djelatnost Grad uvijek financijski podržavao iako nije njihov osnivač, a činit će to i ubuduće jer poštuje njihovu ulogu na ovom području. Nije li sramotno da se gradonačelnik ili bilo tko od predstavnika gradske uprave odjednom ne poziva na određena događanja koja te ustanove organiziraju, a samo zato što se to ne bi svidjelo njegovom velikom egu. Istovremeno kroz društvene mreže i medije, angažirajući svoje pristaše i sljedbenike koje je zadužio zapošljavanjem ili kroz neke druge dostupne usluge, ili otvarajući brojne lažne facebook profile kao i blokiranjem svih onih koji nisu njegovi istomišljenici, nastoji plasirati niz neistina i laži te negirati podršku koju je grad pod mojim i vodstvom mojih suradnika, osiguravao svim društvenim i gospodarskim subjektima kao i pojedincima, nikada pritom ne gledajući na bilo kakvu političku opredjeljenost ili osobnu povezanost.

U najmanju je ruku zato žalosno da vodstva pojedinih udruga danas imaju obraza javno reći da grad za njihove programe nije imao sluha i uskratio im podršku, a još je žalosnije da nekim pojedincima danas smeta što se uz njihove privredne objekte vuče asfalt . Zanimljivo je kako im do sada nisu smetale te, pa i brojne financijski puno izdašnije aktivnosti koje je grad poduzeo da bi im se osiguralo osnovne uvjete za rad ili potaknuo njihov razvoj, a kao što su primjerice izmjene prostornih planova, subvencije njihovih poduzetničkih kredita, potpore za zapošljavanja i slično....Najviše ustvari čudi upravo to što si pojedinci dozvoljavaju da ih Roman Rosavec uvlači u svoje jeftine političke igrice.

Tvrdnje Romana Rosavca tj. njegovih plaćenika da je HSP kopirao njihov program također je bespredmetno komentirati jer jasno je da je velik broj njih dio Intervencijskog plana na kojem Grad pod mojim vodstvom aktivno radi već zadnje dvije godine. No moram se osvrnuti na njegove hvalospjeve o strahovitom zalaganju za razvoj Grada Popovače za vrijeme obnašanja funkcije dožupana. Umjesto da se kao građanin ovog kraja bori privući što više financijskih potpora i drugih oblika podrške iz županije i države, jedina stvar za koju se on istinski zalagao posljednjih godina bilo je lobiranje, gdje god je na višim instancama za to imao priliku, da se velike investicije za koje se grad kandidirao, odgode ili stopiraju do njegova dolaska na vlast kako se one, ne daj Bože, ne bi kao zasluga pripisale aktualnom gradonačelniku.

U ove izbore sam kao kandidat ušao isključivo u želji da uspješno završimo nekoliko velikih projekta na kojima se intenzivno radilo u proteklom razdoblju. Osobno si, ni pod kakvu cijenu, ne dozvoljavam spuštanje na razinu blaćenja protukandidata pod prozirnim facebook profilima niti plaćanje medijskih objava u kojima se zadire u njihove obitelji. Sve ono što mislim o aktualnim potezima svog protukandidata Romana Rosavca u kontekstu predizborne kampanje, a usudim se reći da ih gledam kao poteze jednog očajnika, govorim osobno, stavljajući na to svoj potpis.

Sasvim je normalno i ljudski da dio građana neće dati dobru ocjenu dosadašnjem radu mog tima, dok će neki biti zadovoljni postignutim rezultatima. Bez obzira na ishod ove izborne utrke, ono što je meni osobno najbitnije jest činjenica da ću nakon svih godina provedenih vodeći ovaj grad, svakome koga na ulici sretnem moći pogledati u oči i pružiti ruku jer sam zajedno sa ljudima kojima sam okružen, u tu priču svaki put išao i iz nje izlazio dostojanstveno i pošteno.

Vaš gradonačelnik

Josip Mišković