zastitimokunu mHrvatski suverenisti 24. listopada počinju s dvotjednim prikupljanjem potpisa za raspisivanje referenduma o ulasku u eurozonu, jer smatraju da se o odricanju od monetarnog suvereniteta mora očitovati hrvatski narod.
Potporu su dobili i od Hrvatske stranke prava stoga je u Popovači održan sastanak s predstavnicima županijske, gradskih i općinskih organizacija iz Sisačko-moslavačke županije, a okupljene je u ime organizatora događaja pozdravio Ante Žilić, tajnik Županijskog vijeća HSP-a.

Uvodno je predsjednik organizacijskog odbora Referendumske inicijative, saborski zastupnik Marko Milanović Litre rekao je da će referendumsko pitanje glasiti: Jeste li za to da se u Ustav Republike Hrvatske unese odredba koja glasi: “Novčana jedinica Republike Hrvatske jest kuna, koja se dijeli na stotinu lipa. Odluku o promjeni novčane jedinice u Republici Hrvatskoj donose birači na referendumu”. “Ovo je pitanje usmjereno na vraćanje demokracije u Hrvatsku, na vraćanje povjerenja građana u politiku. Želimo zajedno s građanima stvarati budućnost Hrvatske, da građani budu uključeni u sve procese bitne za budućnost države” – pojasnio je Milanović Litre.

Okupljenima se obratio i general Željko Sačić, potpredsjednik Kluba zastupnika Hrvatskih suverenista. Uz zahvalu na dolasku i potpori u ovoj važnoj zadaći, prikupljanju 380 tisuća potpisa, apeliravši da svi podaci moraju biti pravovaljani, pojasnio je kako jedino hrvatski građani imaju pravo odlučiti kada će se ući u eurozonu, kao što su to činili i građani drugih zemalja Europske unije. Naglasio je kako kuna ne predstavlja samo novčanu valutu već su građani s njom emotivno vezani, stoga bi ju trebalo zadržati budući da ona jamči monetarni suverenitet.

suverenisti1

suverenisti2

suverenisti4