14sjednicahspU ime Kluba vijećnika HSP-a, vijećnica Diana Lipovac je u okviru Aktualnog sata 14. sjednice Gradskog vijeća održane 6. listopada od gradonačelnika zatražila odgovor na pitanje u vezi vraćanja usluge logopeda u Popovači, objave natječaja za dodjelu stipendija kao i raspisivanja Javnog poziva za dodjelu potpora mladima za kupnju prve nekretnine na području Grada Popovače.


Gradonačelnik je istaknuo kako je upravo ovih dana raspravljano o povećanju iznosa studentskih i učeničkih stipendija koje dodjeljuje Grad, i to za stotinu kuna. „Obzirom na značajna poskupljenja osnovnih životnih troškova , u skladu s proračunskim mogućnostima odlučili smo povećati iznose stipendija tako da će one za učenike sada iznositi 400, a za studente 600 kuna mjesečno. Kada je riječ o logopedu, konačno smo nakon više od dvije godine, uspješno riješili problem ponovnog osiguravanja ove usluge svojim građanima na način da smo u Dječjem vrtiću zaposlili logopeda na puno radno vrijeme, a koji će, osim sa polaznicima vrtića, raditi i sa ostalim korisnicima do 9. godine koji za to imaju potrebe i za njih će ona biti besplatna. Kada je riječ o poticajima Grada za kupnju prve nekretnine, krajem godine planiramo ponovno raspisivanje ovog javnog poziva, no uz određene izmjene u uvjetima koje ćemo definirati temeljem iskustava provedbe prošlogodišnjeg natječaja“- naglasio je gradonačelnik Josip Mišković.
Vijećnik HSP-a Josip Vlašić aktualizirao je pitanje učestalog plavljenja pojedinih dijelova naselja Gornja Gračenica uslijed obilnijih kiša, te izrazio potrebu za sanacijom autobusne kućice oštećene prilikom nemilog događaja u okviru manifestacije Lipanjski susreti. Vijećnicu Nevenku Kundrata Carek zanimalo je može li se uskoro očekivati postavljanje nove rasvjete na igralištu NK Ekonomik u Gornjoj Jelenskoj, a kako je istaknuo gradonačelnik, radi se na stvaranju tehničkih preduvjeta odnosno betonskih temelja i povlačenju voda kako bi se ovaj projekt u potpunosti mogao realizirati tijekom sljedećeg proračunskog razdoblja.