11. sjednica vijeća 5 mVijećnik Hrvatske stranke prava Anto Žilić na posljednjoj je sjednici Gradskog vijeća Grada Popovače postavio pitanje kako teče proces raspoređivanja poljoprivrednog zemljišta na području Grada obzirom na zakon koji je u veljači usvojio Sabor RH.

„Grad je krenuo s tim poslom čim je donesen zakon. Riječ je o delikatnoj temi tako da je ponovno angažiran gospodin Trbušić koji je inače u mirovini, a koji će pomagati na ovom poslu uz ugovor tri puta tjedno budući da vrlo dobro poznaje ovu problematiku. Kompletan proces prati i informatička firma kako bi program raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem bio adekvatno koncipiran i vidljiv“ – objasnio je gradonačelnik Mišković. Žilića je zanimala i skupština Moslavačkog lista odnosno što se promijenilo u zajedničkom trgovačkom društvu Kutine, Velike Ludine i Popovače, na što je Mišković odgovorio kako je jedan od suvlasnika, točnije Velika Ludina, odlučila prodati svoj udio te kako je na tom tragu promijenjen društveni ugovor koji datira s početka devedesetih godina. „To ne mora biti loše za medij, već može otvoriti mogućnosti Gradu Kutini da uvede neke nove sadržaje“ - dodao je Mišković.
Na potrebu sanacije rupa u Gornjoj Jelenskoj ukazala je vijećnica HSP-a Ksenija Tomac osobito kod k. broja 139 što smatra vrlo opasnim i o čemu treba obavijestiti ŽUC.