Iz životopisa...
Dragan Šarčević rođen je u Kutini 1970. godine. Završio je srednju Rudarsko - naftno –geološku školu u Ivanić – Gradu, a stekao je i zvanje vatrogasnog tehničara. Zaposlenik je tvrtke Crosco d.o.o., radi na mjestu voditelja industrijskog kruga u Gornjoj Gračenici. Dragovoljac je Domovinskog rata. Živi u Voloderu, oženjen je i otac četvero djece.

Početak angažmana Dragana Šarčevića u lokalnoj politici obilježila je njegova kandidatura za zamjenika općinskog načelnika na izbornoj listi HSP-a u svibnju 2009.godine. Iako nije član stranke, ističe, temeljne odrednice HSP-ova političkog djelovanja u kojima je naglašeno domoljublje i vjera, bliske su njegovim osobnim uvjerenjima. 'Svjestan činjenice da se politika bavi svima nama i konstantno prateći rad lokalne političke vlasti, po pozivu HSP-a uoči prošlogodišnjih lokalnih izbora ipak sam dvoumio hoću li se snaći u tom velikom izazovu odnosno hoću li uspjeti kvalitetno izvršiti ponuđenu mi obvezu. Prevladalo je uvjerenje kako svojim iskustvom u segmentu gospodarstva gdje kao voditelj jednog industrijskog kruga uspješno radim s ljudima, mogu pružiti određeni doprinos razvoju lokalne zajednice'- kaže Dragan Šarčević naglašavajući kako su jedan od motiva za njegov politički angažman svakako bili i jasno vidljivi rezultati rada načelnika Općine odnosno predsjednika podružnice HSP-a Popovača, Josipa Miškovića.
Gledajući na proteklih šest mjeseci otkako je konstituirana nova općinska vlast, kaže Šarčević, njegova se odluka o prihvaćanju sudjelovanja u istoj pokazala ispravnom. 'Smatram da smo se zamjenica načelnika Kristina Ričković-Rusan i ja kao nove osobe u ovom poslu dobro snašli. Kvalitetnom organizacijom rada uspjeli smo u određenoj mjeri rasteretiti obveze načelnika. Smatram da ćemo takvim tempom, bez obzira na aktualnu krizu, uspjeti realizirati zacrtane projekte bitne za razvoj Općine, a tu prije svega mislim na proširenje Poslovne zone Mišička'- kaže Šarčević izražavajući zadovoljstvo početkom izgradnje tvornice kompanije PharmaS kao krunom uspješnog rada njegovih kolega u prethodnom mandatu.
Suradnju s članovima HSP-a zamjenik općinskog načelnika ocijenjuje dobrom. Kako ističe, i sam čin predlaganja odnosno odabira u političko vodstvo Općine nestranačkih osoba očito je dokaz njihove prihvaćenosti od strane popovačkih pravaša. 'Ako se u početku i javila određena skeptičnost prema novim licima koja nisu pripadnici stranke, vjerujem da za nju više nema mjesta. Svi sudionici političkog života na našoj minirazini imaju isti cilj svog djelovanja, a to je ravnomjerni razvoj Općine. U tom smislu, vjerujem da ćemo opravdati kako ukazano nam povjerenje građana, tako i ono koje su nam dali članovi popovačkog HSP-a'- ističe Dragan Šarčević koji se u razgovoru osvrnuo i na rad Općinskog vijeća.

U proteklom razdoblju, kaže on, Općinsko vijeće većinu svojih odluka donosi bez većih problema i burnih nesuglasica. 'Ono je kvalitetno vođeno i dobro funkcionira. Sjednice su ponekad doista maratonske i u tom smislu možda bi se trebalo organizirati na način da dnevni red sadrži manje točaka'- zaključuje Šarčević čiji je rad u vidu raspodjele općinskih resora usmjeren na područje kulture, sporta, vatrogastva i braniteljske populacije.
Kada je riječ o promicanju kulturne baštine, izdvajanja u tom segmentu za ovu godinu zadržala su prošlogodišnju razinu.
'Pored redovnog sufinanciranja rada KUD-ova i ostalih udruga te Knjižnice i čitaonice, Općina će i dalje znatna sredstva izdvajati za održavanje brojnih kulturnih manifestacija, bilo direktno ili preko Turističke zajednice u čijem je radu nužno učiniti određene pomake za što smatram da postoji prostora. Kada je riječ o športu, tu svakako poseban akcent valja staviti na rad s našim mladima. U tom smislu kao vrlo uspješne izdvojio bih nogometne klubove Moslavac, Voloder i Osekovo, kao i rukometaše Moslavca, kluba koji konstantno broji sve veći broj članova i nastupa. Izuzetna zalaganja u radu s mladima bilježi i naš Kick boxing klub, a najveća boljka je nepostojanje športske dvorane koja je prioritetni projekt. Znatna sredstva izdvajaju se i za Vatrogasnu zajednicu kao nositelja zaštite i spašavanja, a ove godine nastojat ćemo nabaviti bar jedno vozilo i tu je prioritet stožerno društvo Donja Gračenica'- zaključuje Dragan Šarčević.