Iz životopisa...
Ivica Dragozet rođen je 1961. godine u Pokleku kraj Samobora. Osnovnu školu završio je u Popovači, a srednju u Zagrebu. Po zanimanju je elektrovarioc, a posljednjih sedam godina zaposlen je u tvrtki Stabilnost d.o.o. u Popovači. Živi u Donjoj Vlahiničkoj, oženjen je, otac troje djece i djed jedne unučice.

Ivica Dragozet član je HSP-ove podružnice Popovača već šest godina, a simpatizer stranke još od razdoblja demokratskih promjena u Hrvatskoj 1990.-ih godina. 'U HSP-u sam prepoznao stranku koja je, između svih ostalih na državnoj političkoj sceni, najviše hrvatski orijentirana. Kao što smatram i danas, i tada sam osjetio da se o nacionalnim interesima upravo u HSP-u može najslobodnije i otvoreno govoriti'- objašnjava Dragozet kojeg je, kako ističe, izborni rezultat prošlogodišnjih lokalnih izbora, kada je postao i članom Općinskog vijeća, ugodno iznenadio. 'Iako sam pretpostavljao da će naši sugrađani prepoznati kvalitetu rada rukovodstva HSP-a u proteklom razdoblju i nagraditi je na izborima, nisam očekivao toliko izuzetan rezultat koji je ostvaren'- naglašava Dragozet ocijenjujući novi sastav Općinskog vijeća prilično harmoniziranim.
'Iako u dosadašnjem radu Vijeća nije bilo nekih velikih problema, smatram da nam ipak nedostaje zajedništva i snažnije suradnje. Veći dio aktivnosti lokalne oporbe usmjereno je na, uglavnom neargumentirano, kritiziranje i prigovaranje, što držim besmislenim i bespotrebnim trošenjem vremena, pa u konačnici i novca naših sugrađana. S druge strane, suradnja s koalicijom lijevog centra koju predvodi SDP korektna je'- ocijenjuje Dragozet, inače i član općinskog Odbora za komunalnu djelatnost. U tom segmentu, ističe, po njegovu bi mišljenju prioritet bez konkurencije trebale imati lokalne ceste. 'Na području Općine Popovača velik je broj lokalnih cesta koje su u izrazito lošem stanju pa bi se u ovom segmentu djelatnosti najprije trebalo ulagati u njihovu sanaciju odnosno modernizaciju. Pritom bih naglasio kako ovdje ne mislim na Vinske ceste koje ne karakterizira gusta naseljenost i za koje je, u turističkom pogledu, dapače i poželjno zadržavanje određene razine autentičnosti i prirodnosti. Jasno da je nužno osigurati prohodnost svih cesta na području Općine, no očekivati kompletnu komunalnu infrastrukturu u, uvjetno rečeno, zabačenijim ulicama sa svega nekoliko stanovnika, smatram u potpunosti nerealnim. Kada je riječ o uređenosti naših naselja, bilo bi lijepo u svakom od njih imati mali trg odnosno park po kojem bi bila prepoznatljiva, a u tom bi se pogledu i sami mještani trebali snažnije angažirati. U današnje vrijeme takve su inicijative koje zahtijevaju dobrovoljni rad nažalost vrlo rijetke. I same udruge građana uglavnom se oslanjaju isključivo na općinski proračun, a u tom je smislu, smatram, potrebno utvrditi jasnije kriterije i tražiti konkretnije dokaze rezultata njihova rada '- kaže Dragozet koji je prije četiri godine obnašao i dužnost predsjednika Mjesnog odbora u Donjoj Vlahiničkoj, a kako otkriva, i na predstojećim izborima za Vijeće Mjesnih odbora planira se kandidirati.
'Kada je riječ o potrebema Donje Vlahiničke gdje živim, i ovdje prioritetom smatram sanaciju lokalnih puteva. Za mog mandata plinska mreža u ovom naselju povučena je i u posljednjoj ulici, kasnije je izgrađena i pješačka staza tako da preostaje još samo kanalizacija čiju je realizaciju u ovom mandatu, obzirom na aktualnu krizu, teško očekivati. U prijašnjem razdoblju zalagao sam se i za ulaganja u društvene domove, no podrobnijom analizom njihova stanja shvatio sam da to jednostavno nije isplativo. Činjenica jest da je velika većina tih domova potpuno neiskorištena, a istovremeno stvara visoke troškove održavanja. U tom pogledu smatram da je potrebno kompletno urediti jedan dom na području Općine, i to onaj u Osekovu koji je jedini donekle isplativ zbog osiguranih prostornih uvjeta'- ističe HSP-ov vijećnik Ivica Dragozet.
Osvrnuvši se na razinu zdravstvenih usluga na području Općine, Dragozet naglašava potrebu ulaganja daljnjih napora kako bi se osigurala 24-satna Hitna medicinska pomoć. Kada je pak riječ o gospodarstvu, on pozdravlja u tom smjeru kvalitetno vođenu općinsku politiku koja se, kaže, kao takva dokazala prije svega privlačenjem novih investitora u Zonu Mišička.